Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
140 g | Majskorn | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
140 g | Bacon Skivat | |
1 tsp | Chilipeppar Färsk | |
Soppa | ||
0,5 tsp | Chilipeppar Färsk | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tbsp | Färsk ingefära | |
3,5 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gul lök | |
0,5 pc. | Lime | |
150 g | Potatis | |
500 g | Sötpotatis | |
Vitlöksbröd | ||
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
90 g | Korvbröd | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
0,5 clove | Vitlök Vanlig |
Sätt ugnen på 200 grader.
Soppa: Skala och skär löken i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och strimla chilipepparn. Skala och tärna potatis och sötpotatis.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs alltsammans under omrörning i ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och låt soppan sjuda under lock i ca 15 min.
Topping: Sila av majsen och tärna baconet. Stek bacon och majs krispigt i en panna utan fett. Låt det sedan rinna av på hushållspapper och blanda krispet med finhackad koriander och finhackad chilipeppar.
Vitlöksbröd: Dela två korvbröden på mitten och pensla innersidorna med olja. Skala och riv vitlök och finhacka persiljan och gnid in i korvbröden. Strö över en nypa salt och rosta i ugnen i ca 5 min.
Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och pressa i limesaft. Häll upp i skålar och toppa med majs- och baconkrispet. Servera med vitlöksbröd
Näringsvärde: 796 kcal. 21 g protein, 36 g fett, 96 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria