Skip to main content
Torsk med palsternacka

Torsk med palsternacka

30 minEasy
348,20 kr
4 portions 53,47 kr per portion
Torsk med palsternacka

1 pc.Apelsin
150 gFetaost
0,5 dlRapsolja
1 pc.Gul lök
2 cloveVitlök
1 kgPalsternacka
250 gKörsbärstomater
700 gTorskfilé
2 tbspOlivolja, Extra Virgin
3 tbspSmör
Instructions
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Skala palsternackorna i ca: 1 cm stora skivor. Lägg på en plåt och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar.

3

Baka palsternackorna i ugnen i ca: 20 min.

4

Skär fetaosten i små tärningar och blanda med finriven vitlök, olja och svartpeppar.

5

Lägg fisken i en ugnsfast form och fördela ostblandningen ovanpå fisken. Halvera tomaterna och hacka löken. Lägg tomaterna och löken på fisken.

6

Pressa över apelsinsaften, klicka över smöret och krydda med salt och svartpeppar. Baka 15-20 minuter i ugnen.

7

Servera fisken med palsternackorna.