Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
Marinad | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
2 tbsp | Japansk soja | |
Örtsmör | ||
1 tbsp | Franska Örter | |
100 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
500 g | Vanliga morötter | |
0,5 tsp | Salt | |
800 g | Potatis Fast | |
0,5 pc. | Isbergssallat |
Sätt ugnen på 175 grader och ta fram smöret till örtsmöret och lägg i rumstemperatur.
Marinad: Blanda ihop olja, soja, honung och balsamvinäger i en skål. Skala och pressa i vitlök.
Kött: Ta bort fett och senor från fläskytterfilén och lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden. Marinera gärna över natten, eller minst 10 min.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Kött: Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Salta och peppra ordentligt. Lägg över filén i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20-25 min eller tills filén har en innertemperatur på 65-68 grader.
Tillbehör: Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 4-5 min.
Örtsmör: Vispa samman smöret med örtkryddan, gärna med en elvisp för att få ett luftigt och smakrikt smör. Smaka av med en nypa salt och peppar.
Kött: Ta ut fläskytterfilén och låt den vila under en handduk ca 3-5 min innan du skär upp den.
Servera med morötter, krossad potatis, strimlad isbergssallad och örtsmör.
Näringsvärde: 561 KCAL 35 G PROTEIN 29 G FETT 38 G KOLHYDRATER
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta