Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Blomkålsteriyaki | ||
2 tsp | Honung Flytande | |
3 tbsp | Japansk soja | |
1 tsp | Majsstärkelse | |
2 tbsp | Risvinäger | |
0,25 tsp | Salt | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Blomkål Färsk | |
Tillbehör | ||
250 g | Edamamebönor | |
2 pc. | Avokado | |
1 tbsp | Sesamfrö | |
1 pc. | Lime | |
40 g | Salladslök | |
400 g | Fullkornsris | |
250 g | Rödkål Färsk |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla rödkålen tunt och lägg i en skål. Tillsätt rivet skal från en lime och saft från en halv lime. Blanda om ordentligt. Skär den andra limehalvan i klyftor. Strimla salladslöken och lägg i en skål.
Blomkålsteriyaki: Skär blomkålen i små buketter. Koka upp vatten och koka blomkålen i 1 min. Sila av vattnet och spola blomkålen kall. Blanda majsstärkelse och salt i en bunke och vänd runt blomkålen.
Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med soja, risvinäger, honung och majsstärkelse i en skål.
Hetta upp olja i en stekpanna så den blir rykande varm. Stek blomkålen gyllene runt om. Tillsätt marinaden och låt den koka in i blomkålen. Rör om och sänk värmen.
Fördela ris, rödkål, sojabönor och teriyakiblomkålen i skålar. Toppa med skivad avokado, salladslök, limeklyfta och sesamfrön. Ät och njut!
Näringsvärde: 610 kcal, 20 g protein, 21 g fett, 77 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt