Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
400 g | Tofu | |
1 dl | Pumpakärnor | |
4 dl | Kokosmjölk | |
1 dl | Riven kokos | |
1 krm | Chiliflakes | |
10 pc. | Färska champinjoner | |
1 pc. | Grönkål | |
3 tbsp | Färsk ingefära | |
1 pc. | Squash | |
1 tsp | Kardemumma Mald | |
5 clove | Vitlök Färsk | |
2,5 dl | Svart Ris |
Gör så här: Koka upp riset tillsammans med kokosmjölken, vattnet och en nypa salt. Sänk värmen och låt puttra under lock på svag värme i ca 30-40 minuter, tills all vätska är absorberad.
Rosta kardemummafröna i en het stekpanna i någon minut. Mortla. Rosta pumpafröna i 180° i mitten av ugnen i 5 minuter. Strö därefter över kokosflingorna och rosta i ytterligare ca 3 minuter, tills flingorna har fått lite färg. Passa dem noga så att de inte bränns vid!
Värm några msk kokosolja i en stor stekpanna. Stek squashen på medel värme i 10 minuter. Rör runt med jämna mellanrum. Tillsätt ¾ av ingefäran, ¾ av vitlöken, kardemumman och chiliflakes, rör runt och stek i en minut. Tillsätt champinjoner, grönkål, salt och peppar och stek i ytterligare ca 8 minuter. Häll över i en skål och värm upp lite mer kokosolja i stekpannan. Stek tofun tillsammans med resterande ingefära, vitlök och lite chiliflakes. Efter att tofun tagit färg häll tillbaks grönsakerna och stek ihop allt.
Skeda upp riset i fyra djupa tallrikar och toppa med tofu- och grönsaksröran. Strö över pumpafrön och kokosflingor och servera tillsammans med en skvätt ljus soja.
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria