Skip to main content
Mustig chili med choklad

Mustig chili med choklad

1 h 30 minEasy
274,86 kr
4 portions 31,47 kr per portion
Mustig chili med choklad

1 pc.Chilifrukter
1 tbspTimjan - torkad
3 dlKikärtor Kokta
1 pc.Zucchini
0,5 dlOlivolja
500 gKrossade Tomater
2 pc.Paprika
1 tbspTorkad oregano
3 dlKidneybönor
20 gMörk chokladkaka
1 tspChipotlepasta
1 pc.Morötter
1 tbspKinesisk soja
1 pc.Gul lök
1 tbspPaprikakrydda
0,5 dlBladpersilja - färsk
3 cloveVitlök
3 dlRött vin
2 tbspSpiskummin
Instructions
1

Skala och hacka lök, vitlök och chilifrukt. Fräs allt i medelvarm gjutjärnsgryta några minuter.

2

Tillsätt spiskummin, timjan, oregano och paprikapulver och rör om någon minut till.

3

Slå på vin, sojasås, chipotle och krossade tomater och låt puttra under lock länge - helst 40 minuter.

4

Hacka under tiden morot, zucchini och paprika i medelstora bitar. Skölj kikärtor och bönor.

5

När de 40 minuterna har gått, ös i morötterna först, och sedan paprika, zucchini och bönor efter hand. Låt koka tills allt fått önskad konsistens, cirka 15-20 minuter. Späd eventuellt med vatten om det behövs, men inte för mycket. Chilin ska vara ganska tjock.

6

Rör ned chokladen. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med bröd och färskost.