Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tbsp | Rapsolja | |
2 clove | Vitlök | |
10 g | Basilika - färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
4 dl | Vatten | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
2 pc. | Grönsaksbuljong | |
800 g | Krossade Tomater | |
350 g | Capellini | |
1 tbsp | Torkad oregano | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
2 pc. | Morötter | |
1 tsp | Rödvinsvinäger | |
2 dl | Röda Linser Förkokta |
Stek färsen i 1 msk olja på medelvärme i cirka 10 minuter.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala/skrubba och riv morötterna grovt. Addera löken och moroten tillsammans med 1 msk olja och tomatpuré till grytan och stek löken mjuk.
Tillsätt linserna, torkad oregano, buljongtärning, krossade tomater, vatten, 1 tsk salt och svartpeppar. Låt koka ihop i minst 20 minuter. Smaka av med en skvätt rödvinsvinäger, salt och svartpeppar. Vänd ner finhackade basilikablad från cirka 1/2 kruka.
Koka upp vatten i en rymlig kastrull eller traktörpanna med lock. När vattnet kokat upp tillsätter du salt (ca 5 msk salt / liter vatten).
Häll i pastan och koka enligt anvisning på paketet. När pastan är klar häller du av den i ett durkslag och sen tillbaka ner i kastrullen (spara gärna några msk pastavatten i kastrullen så klibbar inte pastan ihop sig lika fort).
Servera pastan tillsammans med färsen och toppa med finhackad basilika.
För att klara kraven i One Planet Plate:
Välj ekologiskt certifierad pasta, lök, morot, vitlök, krossade tomater, tomatpuré, linser, rapsolja, rödvinsvinäger och buljong.
Photo:
Julia Thielen
3 Krossade Tomater 390g Garant
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko