Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
400 g | Spaghetti | |
5 tbsp | Parmesanost | |
2 krm | Salt | |
5 tbsp | Pecorinoost | |
1 clove | Vitlök | |
2 tbsp | Smör | |
4 pc. | Ägg | |
200 g | Pancetta |
Koka upp ordentligt saltat vatten under lock i den största kastrullen du äger.
När vattnet kokat upp, lägg genast ner spaghettin och koka den al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
Under tiden som pastan kokar, vispa ihop äggen med salt.
Värm olja och smör i en stor stekpanna och lägg i vitlök och pancetta.
Fräs sakta tills de mjuknat utan att ta färg, i ca fem minuter. Ta upp vitlöken som kastas.
Häll över den färdigkokta pastan i pannan med pancetta.
Blanda noga och dra pannan från värmen.
Häll ner äggsmeten i pannan, tillsätt hälften av de båda ostsorterna.
Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig. Rör ner resten av osten.
Strö lite grovmalen svartpeppar över portionerna.
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt