Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Deg | ||
10 dl | Vetemjöl | |
60 ml | Mellanmjölk | |
25 g | Jäst | |
1 tsp | Salt | |
60 g | Smör | |
2 pc. | Ägg | |
Fyllning | ||
1,5 dl | Köttbuljong | |
2 dl | Chilifrukter | |
1 tbsp | Spiskummin | |
2 clove | Vitlök | |
3 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 dl | Svarta oliver utan kärnor | |
300 g | Blandfärs | |
1 pc. | Gul lök | |
1,5 tbsp | Smör | |
1 dl | Russin | |
1 tbsp | Paprikakrydda | |
2 tbsp | Tomatpuré |
Värm ugnen till 200 grader.
Degen: Smält smöret på låg värme, lös sedan upp jästen med smöret i en bunke. Blanda i mjölken när jästen är helt upplöst, blanda i mjölet och knåda minst 5 min tills det att degen är smidig. Ställ under duk och låt degen jäsa.
Fyllningen: Svetta löken med olja tillsammans med chilin och vitlöken. Bryn köttfärsen när löken mjuknat. tillsätt tomatpurén. Krydda med spiskummin, paprikapulver salt och peppar. Lös upp en buljongtärning i 1,5dl vatten och tillsätt till fyllningen. Låt puttra tills dess att buljongen reducerat så att det inte blir några mängder vätska. Hårdkoka äggen. Hacka upp oliverna.
Degen (igen) Kavla ut degen till ett par millimeters tjocklek, använd ett större lock, eller en skål för att göra lagom stora rundlar. Lägg omkring 2-3 matskedar fyllning på den ena "sidan" av degen, lägg på hackade ägg, russin och hackade oliver. Fukta den undre läppen av degen med vatten och vik den över fyllningen. Tryck ihop degen med en gaffel, eller dina fingrar och pensla degen med ägg.
Stoppa in dina empanadas i ugnen. Går också bra att fritera. Plocka ut och servera tillsammans med salsa.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria