Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
500 g | Standardmjölk | |
200 g | Smör | |
200 g | Strösocker | |
5 g | Salt | |
20 g | Kardemummakärnor | |
1 200 g | Vetemjöl | |
Smör- och kardemummafyllning | ||
20 g | Kardemummakärnor | |
75 g | Strösocker | |
250 g | Smör | |
1 pc. | Ägg | |
75 g | Jäst Original Färsk | |
75 g | Vaniljsocker |
1 ägg + en skvätt vatten till pensling kardemummakärnor och råsocker till garnering.
Övriga ingredienser. Bearbeta degen i maskin i 12-15 minuter, eller för hand i 15-20 minuter, tills den känns smidig och elastisk. Låt degen vila i 10 minuter. Vispa alla ingredienser till fyllningen till en fluffig kräm. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut en del i taget till en 3-4 mm tjock rektangel. Bred på fyllningen - snåla inte. Vik degen på mitten från långsidanoch skär den i 1 cm tjocka remsor. Lägg en remsa i taget på bakbordet. Lägg handflatorna på ändarna och dra dem åt motsatt håll så att remsan tvinnas. Ta upp den tvinnade remsan och knyt ihop den.
Lägg knutarna med 3-4 cm mellanrum med ändarna nedåt på plåt med bakplåtspapper eller i bullformar. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 timme.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med stött kardemumma och råsocker. Alternativt pensla och garnera efter gräddningen.
Grädda bullarna i 225 graders ugnsvärme i 10-12 minuter.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt