Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllningen | ||
1 tsp | Timjan - torkad | |
8 pc. | Enbär | |
1 tsp | Söt sojasås | |
140 g | Bacon Skivat | |
1 tbsp | Gelé Vinbär | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Messmör | |
240 g | Renskav | |
0,5 dl | Köttbuljong | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Flingsalt | |
1 tbsp | Smör | |
250 g | Kantareller Konserv | |
1 dl | Syltlök | |
Potatismos | ||
1 kg | Mandelpotatis | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Smör | |
2 krm | Flingsalt | |
2 dl | Riven Gratängost | |
1 krm | Vitpeppar |
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt grädde och smör tills du uppnår rätt konsistens på moset. Krydda med salt och vitpeppar. Ställ moset åt sidan tills fyllningen är färdig.
Sätt ugnen på 250 grader.
Fräs renskav i smör. Klipp i bacon. I med fint hackad svamp och låt detta sedan gotta ihop sig i ca. 5 min. Häll sedan ned resterande av fyllningens ingredienser bortsett från syltlöken. Koka samman detta i 5-10 min. Smaka av med alternativt mer kryddor.
Häll ned syltlöken i röran och rör om. Häll hela blandningen i en ugnsform. Spritsa moset runt/över fyllningen. Strö riklig med riven ost över. Gratinera i mitten av ugnen tills osten och moset fått fin färg, det brukar ta ca 15-20 min.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt