Skip to main content
Renskavslåda à la Arvidsjaur

Renskavslåda à la Arvidsjaur

1 hEasy
550,20 kr
4 portions 64,78 kr per portion
En fantastiskt god rätt med en härlig viltsmak som alltid imponerar på gästerna!

Fyllningen
1 tspTimjan - torkad
8 pc.Enbär
1 tspSöt sojasås
140 gBacon Skivat
1 tbspGelé Vinbär
1 krmSvartpeppar
1 tbspMessmör
240 gRenskav
0,5 dlKöttbuljong
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 krmFlingsalt
1 tbspSmör
250 gKantareller Konserv
1 dlSyltlök
Potatismos
1 kgMandelpotatis
1 krmSalt
0,5 dlVispgrädde
1 tbspSmör
2 krmFlingsalt
2 dlRiven Gratängost
1 krmVitpeppar
Instructions
1

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt grädde och smör tills du uppnår rätt konsistens på moset. Krydda med salt och vitpeppar. Ställ moset åt sidan tills fyllningen är färdig.

Sätt ugnen på 250 grader.

Fräs renskav i smör. Klipp i bacon. I med fint hackad svamp och låt detta sedan gotta ihop sig i ca. 5 min. Häll sedan ned resterande av fyllningens ingredienser bortsett från syltlöken. Koka samman detta i 5-10 min. Smaka av med alternativt mer kryddor.

Häll ned syltlöken i röran och rör om. Häll hela blandningen i en ugnsform. Spritsa moset runt/över fyllningen. Strö riklig med riven ost över. Gratinera i mitten av ugnen tills osten och moset fått fin färg, det brukar ta ca 15-20 min.