Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gorgonzolalaxen | ||
1 krm | Salt | |
8 tbsp | Gorgonzola | |
600 g | Färsk laxfilé | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
Sherrysås | ||
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 dl | Sherry | |
1 tbsp | Smör | |
1 dl | Dill | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär 4 portionsbitar av laxfilén, laxen bör ha skinnet kvar. Gör ett snitt i varje bit på köttsidan så att det bildas en djup ficka. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Tryck ned 2 msk gorgonzola i fickan per laxbit. Pensla laxen med olivolja. Salta.
Tillred såsen innan laxen åker in i ugnen så att den riktigt hinner ta smak.
Koka samman sherry och grönsaksbuljongtärning. Reducera ner till hälften. I med creme fraiche, finhackad dill och smör. Blanda väl, sjud och låt mysa ihop sig på låg värme tills det att laxen är färdig i ugnen.
Nu är det dags att stoppa in laxen i ugnen. Tillaga mitt i ugnen till innertemperatur 60 grader, brukar ta ca. 15 min.
Servera laxen och sherrysåsen med pressad potatis. Fantastiskt gott!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta