Skip to main content
Roséfläskfile
Hemmakock

Roséfläskfile

40 minEasy
386,50 kr
4 portions 16,14 kr per portion
En lättlagad och ganska snabblagad rätt som fungerar lika bra till vardag som till fest.

Riset
3 dlLångkornigt Ris
Fläskfilén
2 krmFlingsalt
1 pc.Fläskfilé
1 tbspSmör
1 krmSvartpeppar Hel
Såsen
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 tbspChilisås
1 tspItaliensk Salladskrydda
1 tbspRosépeppar
2 krmFlingsalt
1 tbspSöt sojasås
1 tbspSmör
2 cloveVitlök
2 tspWorcestersås
2 dlMatlagningsgrädde
2 krmVitpeppar
0,5 pc.Gräslök - färsk
2 pc.Gul lök
Instructions
1

Dela köttet i likstora medaljonger. Salta och peppra köttet. Bryn medaljongerna i smör tills de får en fin stekyta.

Lyft sedan ut köttet från pannan och lägg i en djup tallrik. Låt saften från köttet vara kvar i pannan då denna ska hjälpa till att ge smak till såsen.

Hacka löken och bryn sedan denna i ytterligare en klick smör. Då löken börjat ta färg och mjukna ska resterande av såsingredienserna ner i pannan. Dock ej gräslöken. Denna ska sedan användas som "dekoration".

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Blanda samman såsen väl i pannan. Lägg ned köttmedaljongerna samt häll i köttsaften som blivit i tallriken. Rör om. Låt småkoka under lock tills köttet är genomstekt (ca. 65 grader).Garnera innan servering med finhackad gräslök. Servera med riset.