Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Riset | ||
3 dl | Långkornigt Ris | |
Fläskfilén | ||
2 krm | Flingsalt | |
1 pc. | Fläskfilé | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
Såsen | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 tbsp | Chilisås | |
1 tsp | Italiensk Salladskrydda | |
1 tbsp | Rosépeppar | |
2 krm | Flingsalt | |
1 tbsp | Söt sojasås | |
1 tbsp | Smör | |
2 clove | Vitlök | |
2 tsp | Worcestersås | |
2 dl | Matlagningsgrädde | |
2 krm | Vitpeppar | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
2 pc. | Gul lök |
Dela köttet i likstora medaljonger. Salta och peppra köttet. Bryn medaljongerna i smör tills de får en fin stekyta.
Lyft sedan ut köttet från pannan och lägg i en djup tallrik. Låt saften från köttet vara kvar i pannan då denna ska hjälpa till att ge smak till såsen.
Hacka löken och bryn sedan denna i ytterligare en klick smör. Då löken börjat ta färg och mjukna ska resterande av såsingredienserna ner i pannan. Dock ej gräslöken. Denna ska sedan användas som "dekoration".
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda samman såsen väl i pannan. Lägg ned köttmedaljongerna samt häll i köttsaften som blivit i tallriken. Rör om. Låt småkoka under lock tills köttet är genomstekt (ca. 65 grader).Garnera innan servering med finhackad gräslök. Servera med riset.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Rosépeppar Hel 21g Santa Maria