Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Marinad/såsbas | ||
3 tsp | Sambal Oelek | |
3 clove | Vitlök | |
1 krm | Flingsalt | |
5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
600 g | Kycklinglårfile | |
2 tbsp | Olivolja, Extra Virgin |
OBS! Denna rätt behöver förberedas dagen innan då kycklingen ska ligga i marinad i kylen över natten. OBS!
Sätt ugnen på 225 grader.
Pressa vitlöken och blanda samman alla ingredienser utom kycklingen i en skål. Lägg i och vänd runt kycklingen, täck med plastfolie. Låt stå i kylskåp över natten.
Dagen efter: Lägg kycklingen i en ugnsform. tillaga mitt i ugnen till innertemperatur 75 grader, ca 20 min.
Då kycklingen är färdig, häll över marinaden som nu även fått ta smak av kycklingen i en kastrull. Tillsätt grädde och sjud ihop till en god sås.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta