Skip to main content
Kycklingfilé med chiliaioli och gröna grönsaker

Kycklingfilé med chiliaioli och gröna grönsaker

1 hEasy
479,20 kr
4 portions 64,13 kr per portion
Fantastisk! Du kommer inte bli besviken! Dessutom är denna rätt kolhydratreducerad.

Kycklingen
800 gKycklinglårfile
1 krmFlingsalt
1 krmSvartpeppar Hel
1 tbspSmör
1 krmChiliflakes
Chiliaiolin
1 krmSvartpeppar Hel
2 tbspSweet Chili
2 tbspPersilja - färsk
1 cloveVitlök
1 dlMajonnäs
1 krmFlingsalt
De gröna grönsakerna
12 pc.Sparris Färsk
1 pc.Zucchini
150 gSockerärta
1 tbspSmör
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda samman majonnäs, sweet chili, finhackad persilja, pressad vitlök, salt och peppar till aioli. Ställ in i kyl för att "samla sig" till servering, dock minst 30 min. Lägg en klick smör i en stekpanna. Krydda kycklingen med chilliflakes, salt och peppar. Stek kycklingen runt om så att den får en fin stekyta. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperatur 75 grader.

Förkoka sparrisen i kokande, saltat vatten i ca. 2 min. Dela sparrisen och skiva zucchinin i långa stavar. Stek dessa i het panna i en klick smör. Salta och peppra. De ska bara precis få färg och mjukna lite, detta går fort.

Servera kycklingen med de nyfrästa grönsakerna och den heta chiliaiolin. Mums!