Skip to main content
Lasagnesoppa
Mari Bergman

Lasagnesoppa

30 minMedium
338,30 kr
4 portions 46,64 kr per portion
Älskar du lasagne men har inte tiden att laga, då är det här den perfekta rätten för dig. Samma goda smaker men superenkel och snabb att laga. Passar dessutom perfekt för matlådan. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1,5 tbspJapansk soja
2 tbspKalvfond Buljong
1 pc.Gul lök
8 dlVatten
1 krmSvartpeppar
3 tbspTomatpuré
2 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 tbspOlivolja
Köp hem
250 gLasagneplattor
500 gNötfärs
2 dlSmetana
100 gParmesanost
500 gPastasås Basilika
Instructions
1

Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Lägg ner färsen och stek den krispig.

3

Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare i några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ca 1 minut under omrörning.

4

Tillsätt pastasås, soja, fond och vatten och låt soppan koka upp.

5

Bryt lasagneplattor i mindre bitar (eller använd en valfri pastasort) och tillsätt till soppan. Låt soppan sjuda på medelvärme i ca 10 min eller tills pastan är al dente. Smaka av med salt och peppar.

6

Ta av soppan från värmen och tillsätt rikligt med riven parmesanost.

7

Häll upp soppan i skålar, i termos eller i matlådor.

8

Vid servering: Toppa den varma soppan med en klick smetana och extra riven parmesanost.

Photo:

Susanna Blåvarg