Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Från ditt skafferi | ||
1,5 tbsp | Japansk soja | |
2 tbsp | Kalvfond Buljong | |
1 pc. | Gul lök | |
8 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
Köp hem | ||
250 g | Lasagneplattor | |
500 g | Nötfärs | |
2 dl | Smetana | |
100 g | Parmesanost | |
500 g | Pastasås Basilika |
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Lägg ner färsen och stek den krispig.
Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare i några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ca 1 minut under omrörning.
Tillsätt pastasås, soja, fond och vatten och låt soppan koka upp.
Bryt lasagneplattor i mindre bitar (eller använd en valfri pastasort) och tillsätt till soppan. Låt soppan sjuda på medelvärme i ca 10 min eller tills pastan är al dente. Smaka av med salt och peppar.
Ta av soppan från värmen och tillsätt rikligt med riven parmesanost.
Häll upp soppan i skålar, i termos eller i matlådor.
Vid servering: Toppa den varma soppan med en klick smetana och extra riven parmesanost.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt