Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
250 g | Färska champinjoner | |
285 g | Arborioris, (3 dl) | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
100 g | Parmesanost - Eko, (2 dl) | |
1 pc. | Gul lök | |
3 tbsp | Flytande Smör | |
1 pc. | Svampbuljong, (9 dl) | |
2 tbsp | Olivolja, Extra Virgin |
Skala och finhacka löken och vitlöken. Koka upp buljongen som ska hållas varm.
Fräs lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg. Höj värmen och tillsätt riset, fräs tills det är glansigt.
Häll på vinet och låt det koka in i riset. Späd med varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget (för 4 port) efterhand som riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör ofta. Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd.
Starta timer Ansa och skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar.
Rör ner svampen i riset. Tillsätt den rivna parmesansosten. Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Späd ev. med mer buljong. Smaksätt med salt och peppar.
Servera risotton direkt på varma tallrikar med lite ruccola på toppen.
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta