Skip to main content
Köttgryta med sherry

Köttgryta med sherry

40 minEasy
367,80 kr
8 portions 32,91 kr per portion
Snabb och god gryta i tryckkokare

Gryta
10 pc.Svartpeppar Hel
0,5 dlKinesisk soja
3 dlVispgrädde
6 tbspRedning & Ströbröd
2 dlSvartvinbärsjuice
2 dlSherry
10 pc.Enbär
1 pc.Köttbuljong
10 pc.Kryddpeppar Hel
2 kgFransyska & Nötstek
2 dlVatten
Instructions
1

Skär köttet i cirka 3 gånger 3 centimeter stora bitar.

2

Stek köttet tills det får en fin färg.

3

Flytta över köttbitarna till tryckkokaren, deglacera stekpannan med vattnet och häll över i tryckkokaren.

4

Häll över allt FÖRUTOM grädde och maizena i tryckkokaren.

5

Koka på högsta tryck i 30-40min

6

låt trycket sjunka, öppna tryckkokaren och med en hålslev plocka ur köttet och lägg åt sidan.

7

koka upp såsen, tillsätt redning, koka upp

8

tillsätt grädden, låt koka upp igen.

9

lägg tillbaka köttet och låt koka upp.

10

servera med exempelvis ungsrostade rotsaker.