Skip to main content
Frikadeller i tomatsås
Hemmakock

Frikadeller i tomatsås

5 minEasy
336,60 kr
4 portions 54,23 kr per portion
Snabba frikadeller i tryckkokare

Tomatsås
1 200 gPasserade Tomater
1 pc.Grönsaksbuljong
1 tspHonung
2 cloveVitlök Färsk
1 pc.Gul lök
2 tbspOlivolja
1 dlMatlagningsvin Vitt
3 tbspTomatpuré
2 tbspBasilika - fryst
Frikadeller
800 gNötfärs
1 tspSvartpeppar
1 tspSalt
100 gRiven Parmesanost
1 cloveVitlök Färsk
0,5 dlFrysta blandade örter
2 pc.Ägg
Instructions
1

Börja med tomatsåsen. Tillsätt olivoljan till tryckkokaren, riv sedan ner den gula löken och pressa i vitlöken, stek på låg temperatur utan att det tar färg (5~min). tillsätt vinet och låt sjuda tills det reducerats. Häll över de passerade tomaterna, tomatpurén, honung och buljongtärningen. Låt småputtra medan du gör frikadellerna.

2

I en bunke, vispa upp äggen lätt, riv ner parmesan, riven gul lök (ta en liten lök), pressad vitlök, och de övriga ingredienserna. Blanda ihop till en smet och forma till runda köttbullar..

3

Lägg ner frikadellerna i den kokande tomatsåsen, sätt på locket till tryckkokaren och koka på högsta tryck i fyra minuter.

4

ställ åt sidan och låt svalna tills trycket sjunker. öppna tryckkokaren och tillsätt basilikan.

5

servera med pasta, ris eller potatis.