Skip to main content
Korv med rödbetscoleslaw och stuvad potatis

Korv med rödbetscoleslaw och stuvad potatis

45 minEasy
403,85 kr
4 portions 29,42 kr per portion
Korv med rödbetscoleslaw och stuvad potatis

Rödbetscoleslaw
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
2 tbspMajonnäs
1 tspSenap
1 pc.Schalottenlök
250 gVitkål
1 pc.Päron Conference
1 krmSalt
1 krmVitpeppar
2 pc.Rödbetor Färsk
Dillstuvad potatis
1 krmVitpeppar
2 tbspFlytande Smör
600 gPotatis
2 tbspVetemjöl
1 krmSalt
3 dlStandardmjölk
0,5 pc.Dill - färsk
Korv
1 pc.Färsk persika
4 pc.Kryddad Korv
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader

2: Dillstuvad potatis: Skala potatisen, skär i ganska små bitar och koka dem i ca 10 minuter.

3: Korv: Stek korven

4: Dillstuvad potatis forts: Hacka dillen.

5: Smält smöret i en liten kastrull, och rör ner mjölet. Häll över mjölken oh tillsätt 1 tsk salt, 1 krm peppar och dill. Koka upp under omrörning och koka samman i några minuter.

6: Rödbetscoleslaw: Hyvla vitkålen med en osthyvel. Riv ner lök, päron, och skalade rödbetor i samma bunke. Knåda gärna allt med händerna några minuter så det mjuknar.

7: Rör ner creme freiche , majonnäs och ev lite senap och rör ihop allt ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

8 Dillstuvad potatis forts: Häll av vattnet från potatisen och häll över dillstuvningen, rör om försiktigt.

Garnera gärna korven med några kvistar persilja. Servera med rödbetscoleslaw och den dillstuvade potatisen.