Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Äggstanning | ||
1 dl | Standardmjölk | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
3 pc. | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Fyllning | ||
150 g | Fetaost | |
1 tbsp | Smör | |
100 g | Riven Gratängost | |
100 g | Purjolök | |
3 pc. | Morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
Pajdeg | ||
2 dl | Grahamsmjöl | |
75 g | Smör | |
2 tbsp | Vatten | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsp | Salt | |
1 dl | Vetemjöl |
Botten: Skär smöret i mindre bitar och arbeta snabbt ihop till en deg tillsammans med mjöl, creme fraiche och salt, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en smidig deg. Om degen känns för kladdig, tillsätt lite mer mjöl.
Tryck ut degen i en paj- eller springform, till några millimeter tunt. Låt vila i kyl ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 180 grader varmluft eller 200 grader över- och undervärme.
Fyllning: Skiva morötterna och purjolöken i tunna skivor. Stek i smör på medelvärme tills morötterna mjuknat lite. Smaka av med salt och peppar.
Mosa fetaosten med en gaffel och fördela i botten av pajskalet. Toppa med morotsblandningen och riven ost.
Vispa ihop ägg med mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana