Skip to main content
Kryddig kycklingfilé i Pitabröd

Kryddig kycklingfilé i Pitabröd

30 minEasy
297,55 kr
4 portions 29,21 kr per portion
Enkelt och gott

Sås
0,5 tspTorkad gurkmeja
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 cloveVitlök
1 krmSalt
Kycklingfilén
1,5 tspSpiskummin
700 gKycklingfile
1 tbspMatolja
1,5 tspPaprikakrydda
2 cloveVitlök
1,5 tspSalt
1,5 tspChilipulver
Potatisstomp
5 pc.Potatis
1 tbspFlytande Smör
till servering
1 dlSvarta oliver utan kärnor
4 pc.Pitabröd
0,5 pc.Rödlök
0,5 pc.Gurka
3 pc.Vanliga morötter
Instructions
1

1: Potatisstomp: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i 1 tsk saltat vatten i ungefär 10 min.

2: Kycklingen: Strimla kycklingen

3: Blanda ihop salt, spiskummin, paprikapulver, chilipulver i en bunke. Pressa ner vitlöken och lägg i kycklingen i bunken. Blanda om ordentligt så att kryddblandningen fördelas jämt över kötet.

4: Hette upp olja eller smör i en stekpanna och stek den kryddade kycklingen tills den fått färg och är helt genomstekt.

OBS!! byt eller diska kniv och skärbräda efter hantering av rå kyckling innan nästa moment påbörjas.

5: Skölj och skiva gurkan. Skala och skiva eller hacka rödlöken.

6: Skala morötterna och skär i stavar.

7: Potatisstomp forts: Mosa potatisen tillsammans med ordentlig klick smör och smaka av moset med lite salt och peppar.

8: Sås: Blanda yoghurt och creme fraiche med den pressade vitlöksklyftan, gurkmejan och smaka av med salt och peppar. Rör om.

Fyll i pitabröden med sallad, gurka, rödlök, kyckling, potatismos och sås. Toppa med några oliver och servera morotsstavarna vid sidan om.