Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
0,5 tsp | Torkad gurkmeja | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 clove | Vitlök | |
1 krm | Salt | |
Kycklingfilén | ||
1,5 tsp | Spiskummin | |
700 g | Kycklingfile | |
1 tbsp | Matolja | |
1,5 tsp | Paprikakrydda | |
2 clove | Vitlök | |
1,5 tsp | Salt | |
1,5 tsp | Chilipulver | |
Potatisstomp | ||
5 pc. | Potatis | |
1 tbsp | Flytande Smör | |
till servering | ||
1 dl | Svarta oliver utan kärnor | |
4 pc. | Pitabröd | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Gurka | |
3 pc. | Vanliga morötter |
1: Potatisstomp: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i 1 tsk saltat vatten i ungefär 10 min.
2: Kycklingen: Strimla kycklingen
3: Blanda ihop salt, spiskummin, paprikapulver, chilipulver i en bunke. Pressa ner vitlöken och lägg i kycklingen i bunken. Blanda om ordentligt så att kryddblandningen fördelas jämt över kötet.
4: Hette upp olja eller smör i en stekpanna och stek den kryddade kycklingen tills den fått färg och är helt genomstekt.
OBS!! byt eller diska kniv och skärbräda efter hantering av rå kyckling innan nästa moment påbörjas.
5: Skölj och skiva gurkan. Skala och skiva eller hacka rödlöken.
6: Skala morötterna och skär i stavar.
7: Potatisstomp forts: Mosa potatisen tillsammans med ordentlig klick smör och smaka av moset med lite salt och peppar.
8: Sås: Blanda yoghurt och creme fraiche med den pressade vitlöksklyftan, gurkmejan och smaka av med salt och peppar. Rör om.
Fyll i pitabröden med sallad, gurka, rödlök, kyckling, potatismos och sås. Toppa med några oliver och servera morotsstavarna vid sidan om.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria