Skip to main content
Ostpaj med medelhavsgrönsaker
Gunilla Stübner och Mari Bergman

Ostpaj med medelhavsgrönsaker

50 minEasy
206,70 kr
8 portions 11,97 kr per portion
Det här är en paj man blir glad av, både vad det gäller smak och utseende. Zucchinin är som ett litet konstverk på pajen och under samsas smakerna av Västerbottenost, cocktailtomater och kajennpeppar. Måste provas!

Pajdeg
125 gSmör
2,5 dlVetemjöl
2 tbspVatten
0,5 dlSesamfrö
0,5 tspSalt
Fyllning
125 gKörsbärstomater
0,5 tspCayennepeppar
3 pc.Ägg
2 dlStandardmjölk
150 gRiven Västerbottensost, (3 dl)
0,5 pc.Zucchini
0,5 tspSalt
Instructions
1

Sätt ugnen på 200°.

2

Pajdegen: Tärna smöret. Nyp ihop ingredienserna till degen med fingrarna. Tryck ut degen i en form och nagga med en gaffel.

3

Förgrädda pajskalet i 10 min.

4

Fyllning: Halvera cocktailtomaterna. Fördela den rivna osten och tomaterna i pajskalet.

5

Vispa ihop ägg, mjölk, cayennepeppar och salt. Häll smeten över ost och tomater och grädda mitt i ugnen 20 min.

6

Hyvla långa remsor av zucchinin och dekorera pajen med. Grädda ytterligare 5 min.

Photo:

Nurlan Emir