Skip to main content
Kyckling med sötsur sås

Kyckling med sötsur sås

30 minEasy
224,70 kr
4 portions 26,58 kr per portion
Kyckling med sötsur sås

Sötsur sås
1 tbspArrowrot
2 tbspÄttiksprit
3 dlVatten
4 tbspStrösocker
1,5 tbspGrönsaksfond
0,75 dlKinesisk soja
Kyckling
0,25 pc.Rotselleri
2 dlBöngroddar
1 pc.Vanliga morötter
500 gKycklingfile
150 gFärska champinjoner
1 pc.Purjolök
Instructions
1

Ansa grönsakerna och svampen och skär allt i strimlor. Bryn kycklingköttet i knappt lillfingerstora strimlor. Hetta upp olja i en stor gryta. Bryn kycklingen. Krydda under tiden med salt och peppar. Stek köttet i ca 5 min varefter grönsaker (förutom groddarna) tillsätts. Stek ytterligare 3-4 minuter under omrörning. Blanda samtliga ingredienser till den sötsura såsen. Slå blandningen i pannan och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Fördela böngroddarna i pannan. Vill man öka på med styrka så passar sambal olek till.

Servera med ris.