Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Aioli | ||
1 clove | Vitlök | |
3 dl | Rapsolja | |
1 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 tsp | Citron | |
Fiskgryta | ||
0,5 tsp | Timjan | |
2 pc. | Fiskbuljong | |
1 tbsp | Persilja | |
1 tsp | Chiliflakes | |
2 tbsp | Citronjuice - råpressad | |
2 pc. | Lagerblad | |
0,5 g | Saffran | |
4 pc. | Potatis | |
200 g | Frysta räkor | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 L | Vatten | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
4 tbsp | Olivolja | |
400 g | Krossade Tomater | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
4 clove | Vitlök | |
2 pc. | Vanliga morötter | |
400 g | Torskfilé Fryst | |
1 pc. | Gul lök |
Skär alla grönsaker i mindre bitar. Fräs i olja i några minuter utan att de tar färg. Häll i saffran, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp. Tillsätt buljong och låt koks ca 20 min. Smaka av med citron eller apelsinsaft, salt och peppar. Ta kastrullen från värmen. Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter. Vänd ner räkor och persilja.
Dela äggen och vispa äggula, vitlök och vinäger till aiolin. Häll i olja under vispning i en tunn jämn stråle. Smaka av med salt och citron.
Servera med gott bröd.
(aujulay s.79)
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's