Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tsp | Flingsalt | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
3 tbsp | Honung Flytande | |
3 tbsp | Färsk ingefära | |
2 clove | Vitlök | |
0,25 tsp | Svartpeppar | |
3 pc. | Kycklingfile |
Smula ner 2 tsk milt grovt salt (från Maldon) i en liten skål. Blanda med 0,5 - 1 tsk chiliflingor, lite svartpeppar ur kvarn, 2 skalade finhackade vitlöksklyftor, 3 msk flytande honung och dessumtom 3 cm färsk, skalad ingefära i små, små kuber. Pensla 3-4 filéer (med baksidan av en tesked) runt om med blandningen.
Värm ugnen till 200 grader. Bryn de kryddade filéerna, två i taget, i 1-2 msk olivolja i en ganska varm stekpanna. Stek filéerna 2 min på var sida. Flytta sedan raskt över till ugnsform. Sätt in den i ugnen i 13-14 min.
Servera med ris.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria