Skip to main content
 Carnitas med grillad ananassalsa och mexikansk slaw
Mari Bergman

Carnitas med grillad ananassalsa och mexikansk slaw

3 hMedium
667,40 kr
8 portions 49,27 kr per portion
Hemgjord tacomiddag när den är som allra bäst. Carnitas med grillad ananassalsa och mexikansk slaw. Carnitas kan med fördel tillagas en dag i förväg.

Mexikansk slaw
1 tspHonung Flytande
800 gSpetskål
1 krmSalt
1 pc.Koriander - färsk
14 gJalapeno Färsk
1 pc.Citron - Eko
2 tbspRapsolja
Grillad ananassalsa
2 tspRapsolja
1 pc.Ananas Färsk
1 pc.Rödlök
30 gSalladslök
1 krmSalt
1 pc.Chilipeppar Röd
1 pc.Mynta - färsk
1 tbspFärsk ingefära
1 pc.Lime
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
3 dlGräddfil
320 gTortilla
Carnitas
1 tbspFärsk ingefära
3 tspPaprikakrydda
1 dlRåsocker Strö
2 tbspRapsolja
2 tspKanel Malen
66 clAlkoholfri öl
25 gSmör
1 tspRökt paprikapulver
4 pc.Lime
4 tspSalt
1 pc.Apelsin
1 dlTamarisoja
3 tspTorkad oregano
8 cloveVitlök Vanlig
1 600 gFläskkarré
2 tspChiliflakes
Instructions
1

Carnitas: Värm ugnen till 200 grader.

2

Putsa fläskkarrén från större senor.

3

Blanda ihop apelsinsaft, limesaft, soja, öl, riven vitlök, riven ingefära och socker i en skål. Ställ åt sidan.

4

Blanda ihop oregano, paprikapulver, chiliflakes, rökt paprikapulver, kanel och salt och gnid in kryddblandningen i köttet. Låt köttet ligga och vila 20 min.

5

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn köttet runt om. Lägg över köttet i en ugnsfast form/långpanna och häll ölblandningen över köttet.

6

Tillaga köttet i ugnen ca 2 tim tills det mesta av vätskan kokat in och köttet är mört. Vänd köttet några gånger under tiden. Dra isär köttet med gafflar när det är klart och blanda med resterande sky som är kvar i formen.

7

Ananassalsa: Skär ananasen i skivor på längden och pensla med lite olja. Grilla ananasskivorna på båda sidor i en grillpanna.

8

Skala och finhacka rödlök. Skala och riv ingefära. Skölj och skiva salladslök och skölj och finhacka chilipepparn.

9

Grovhacka den grillade ananasen och blanda med övriga ingredienser. Tillsätt rivet limeskal, limesaft, olja och finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar.

10

Mexikansk slaw: Strimla kålen och finhacka jalapeno. Blanda i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft, olja, honung och finhackad koriander. Smaka av med salt.

11

Servera din carnitas i tortillabröd med mexikansk slaw och ananassalsa. Toppa med lite gräddfil.

Näringsvärde: 966 kcal, 55 g protein, 44 g fett, 81 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir