Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
2 dl | Rapsolja | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
0,75 dl | Dill - färsk | |
2 pc. | Ägg | |
5 clove | Vitlök | |
Chips | ||
4 pc. | Palsternacka | |
3 tbsp | Rapsolja | |
300 g | Potatis | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Isbergssallat | |
1 pc. | Citron | |
Fish | ||
2 pc. | Ägg | |
800 g | Torskfilé | |
3 dl | Rapsolja | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Ströbröd |
Börja med chipsen (potatisen) då de tar längst tid. Sätt ugnen på 250 grader.
Skala potatisen och skär i 1 1/2 cm tjocka stavar. Lägg dem i vatten för att skölja av stärkelsen. Skala palsternackorna och skär även dem i 1 1/2 cm tjocka stavar. Låt potatisen torka på lite hushållspapper innan du lägger den tillsammans med palsternackorna på en plåt med bakplåtspapper.
Häll över olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen i ca 35 minuter, känn med kniv så att potatisen är färdig. Rör om då och då för att få jämn tillagning.
Rosta skalade vitlöksklyftor i lite olja tills de är gyllenbruna. Hacka vitlöksklyftorna och ansjovisen. Blanda äggulor och senap. Droppa ner oljan lite i taget, vispa hela tiden. Rör ner vitlök, finhackad ansjovis, crème fraiche och grovhackad dill, smaksätt med salt och svartpeppar.
Vispa äggen i en djup tallrik. Lägg mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik. Häll olja i en vid panna. Det ska vara ca 1 cm olja i pannan. Värm upp den till 85-90 grader.
Vänd fisken i mjöl, doppa den i ägg och slutligen i ströbrödet. Salta och peppra.
Lägg ner fisken i oljan och fritera den gyllenbrun, ca 2 minuter på varje sida. Det ska "spraka till" när fisken landar i stekpannan, då är det lagom temperatur. Lägg upp den färdigstekta fisken på papper så överflödig olja kan rinna av.
Vik 4 strutar av tidningspapper. Lägg lite finskuren isbergssallat i botten av struten, sedan chipsen och till sist fisken. Toppa med en stor sked sås och slutligen en klyfta citron.
2 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's