Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tsp | Vaniljsocker | |
0,5 tsp | Bakpulver | |
100 g | Smör | |
1 tbsp | Sirap Ljus | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Bikarbonat | |
1 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 125 grader.
Rör ihop smör och socker tills det blir mjukt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Dela degen i två lika stora delar, rulla varje del till en rulle, ca 4 cm tjock. Ställ rullarna i kylskåp för att stelna, ca 1 timme.
Skär tunna kakor, ca 0,5 cm tjocka skivor och placera på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 15-20 minuter i 125 grader.
Photo:
Kerstin Eriksson