Skip to main content
Rabarberbullar
Mathem

Rabarberbullar

2 hEasy
176,65 kr
1 portion 78,20 kr per portion
Söta bullar med ljuvlig smak av rabarbermarmelad - perfekt till vår och sommarfikat!

Fyllning och tillbehör
1 pc.Ägg
1 dlPärlsocker
100 gSmör
Vetedeg
2 LVetemjöl
150 gSmör
50 gJäst Söta Degar Färsk
1 dlStrösocker
5 dlMellanmjölk
1 tspKardemumma Mald
Rabarbermarmelad
300 gSyltsocker
1 gVaniljstång, (1 st)
400 gRabarber
Instructions
1

Rabarbermarmelad: Smält rabarbern på svag värme i en kastrull tillsammans med delad vaniljstång i 15 min. Rör om under tiden.

2

Tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omkörning ca 2 min. Ta upp och skrapa ur de svarta fröna ur vaniljstången ner i marmeladen. Häll upp på burk, sätt på lock och låt svalna.

3

Vetedeg: Dela jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen) Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen i 30-40 min.

4

Knåda degen med resten av mjölet. Dela på degen och kavla ut degdelarna. Bred på smör och rabarbermarmeladen. Rulla ihop och dela rullen i lika stora bitar. Lägg bullbitarna i formar och låt jäsa under bakduk i 30-40 min. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö ev. på pärlsocker. Grädda i 5-10 min.

Photo:

Maddzan Lindblad