Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Vaniljkräm | ||
3 dl | Mellanmjölk | |
3 tbsp | Strösocker | |
2 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Potatismjöl | |
1 g | Vaniljstång, (1 st) | |
Frosting | ||
100 g | Färskost Naturell | |
0,5 tsp | Hushållsfärg Röd | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
60 g | Smör | |
300 g | Florsocker | |
85 g | Citron | |
Dekoration | ||
1 tbsp | Strössel | |
Smet | ||
0,5 tsp | Bakpulver | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
125 g | Smör | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
2 pc. | Ägg | |
1,5 dl | Strösocker | |
1 tbsp | Mellanmjölk |
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt de torra ingredienserna samt smöret. Blanda om och tillsätt mjölken. Vispa smeten slät.
Vaniljkräm: Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Separera äggen och blanda gulorna med övriga ingredienserna och vispa ihop. Låt blandningen sjuda samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna.
Klicka i en liten klick smet i varje form. Klicka i lite vaniljkräm och avsluta med en klick till av smeten. Grädda i 15-20 min i 175 grader. Låt dem svalna innan du dekorerar med frosting.
Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citrons krämigt. Vispa i färskosten och färga med karamellfärg.
Spritsa frosting på varje cupcake och dekorera ev med strössel.
Photo:
Maddzan Lindblad
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant