Skip to main content
Vaniljfyllda cupcakes
Mathem

Vaniljfyllda cupcakes

30 minEasy
172,20 kr
1 portion 58,13 kr per portion
Vaniljfyllda cupcakes

Vaniljkräm
3 dlMellanmjölk
3 tbspStrösocker
2 pc.Ägg
1 tbspPotatismjöl
1 gVaniljstång, (1 st)
Frosting
100 gFärskost Naturell
0,5 tspHushållsfärg Röd
2 tspVaniljsocker
60 gSmör
300 gFlorsocker
85 gCitron
Dekoration
1 tbspStrössel
Smet
0,5 tspBakpulver
2,5 dlVetemjöl
125 gSmör
1 tspVaniljsocker
2 pc.Ägg
1,5 dlStrösocker
1 tbspMellanmjölk
Instructions
1

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt de torra ingredienserna samt smöret. Blanda om och tillsätt mjölken. Vispa smeten slät.

2

Vaniljkräm: Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Separera äggen och blanda gulorna med övriga ingredienserna och vispa ihop. Låt blandningen sjuda samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna.

3

Klicka i en liten klick smet i varje form. Klicka i lite vaniljkräm och avsluta med en klick till av smeten. Grädda i 15-20 min i 175 grader. Låt dem svalna innan du dekorerar med frosting.

4

Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citrons krämigt. Vispa i färskosten och färga med karamellfärg.

5

Spritsa frosting på varje cupcake och dekorera ev med strössel.

Photo:

Maddzan Lindblad