Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
chokladkräm | ||
130 g | Vispgrädde | |
90 g | Ägg | |
25 g | Honung Flytande | |
130 g | Mörk chokladkaka | |
Mördeg | ||
360 g | Vetemjöl | |
250 g | Smör | |
4 tbsp | Vispgrädde | |
90 g | Florsocker |
Börja med mördegen genom att blanda socker och smör med degkrok eller för hand. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en deg. Låt degen vila i kylen en stund, gärna över natten.
Kavla eller tryck ut degen så att den blir ca 3 mm och fodra en form. Gör små hål i botten med en gaffel, så blir det färre luftbubblor.
Grädda tarteskalet i ugnen på 180°C i 10–15 min tills det är vackert gyllenbrunt. Låt det svalna lite.
För att göra krämen, koka först upp grädde och honung. Häll det i omgångar över den hackade chokladen och rör tills den har smält. Dela äggen och tillsätt äggulorna en i taget. Värm blandningen i vattenbad till cirka 85°C. Rör oavbrutet!
Häll krämen i skalet. När pajen blivit ljummen serverar du den med en klick lättvispad grädde smaksatt med en skvätt punsch. Rom eller Bailey’s fungerar också.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant