Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Klyftpotatis | ||
0,5 dl | Olivolja | |
2 tsp | Flingsalt | |
4 pc. | Bakpotatis | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Buljongkokt fläskfilé | ||
2 pc. | Lagerblad | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
3 pc. | Hönsbuljong | |
500 g | Fläskfile Färsk | |
8 dl | Vatten | |
Basilikasås | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Flingsalt | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
4 tbsp | Vit balsamvinäger | |
0,5 dl | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tomatsallad | ||
0,5 dl | Vit balsamvinäger | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
400 g | Vanliga Tomater | |
60 g | Rödlök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Flingsalt | |
0,5 dl | Olivolja |
Värm ugnen till 225°C. Klyfta potatisen tunt och lägg klyftorna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och salta. Skala och krossa vitlöksklyftorna och blanda ner. Blanda runt så all potatis får olja på sig. Baka potatisklyftorna i ugn i ca 30 minuter, eller tills den är klar.
Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor. Koka upp buljongen tillsammans med lagerblad och skivad vitlök. Lägg ner fläskfilén och låt sakta sjuda under lock i ca 15 minuter. Vänd gärna köttet efter halva tiden. Låt vila i fem minuter innan det skärs upp i skivor.
Mixa vitlök, balsamvinäger, basilikablad och olivolja i en mixer eller med hjälp av en mixerstav. Tillsätt buljongen efterhand. Ta eventuellt i något mer olivolja. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Skiva tomater och rödlök tunt och hacka persiljan. Blanda samman i en vacker skål och smaksätt med olja, balsamvinäger och salt.
Lägg upp köttskivorna på ett vackert fat. Ringla över lite basilikasås och ställ resten i en skål bredvid, den går åt! Servera med de ugnsbakade potatisklyftorna och tomatsalladen.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria