Skip to main content
Squash- och skinklasagne

Squash- och skinklasagne

1 hEasy
314,10 kr
4 portions 35,74 kr per portion
Skinklasagnen är en lättare och lite mer somrig variant av klassisk lasagne.

25 gSmör
8 dlMellanmjölk
250 gLasagneplattor
200 gRökt Skinka
0,5 tspMuskot Malen
400 gSquash
0,5 dlVetemjöl
2 krmFlingsalt
250 gCottage cheese Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
200 gGrevéost
1 tspTimjan - torkad
Till servering
70 gSalladsmix
Instructions
1

Skiva squashen i mycket tunna skivor på längden, gärna med osthyvel eller mandolin. Lägg skivorna i ett durkslag, salta, blanda runt och låt stå i 20 minuter. Riv osten och ta undan 1 dl till gratineringen. Blanda resten med keso, muskot, salt och peppar i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget så att mjöl- och smörblandningen löser upp sig. Rör hela tiden. Låt såsen sakta koka upp och sjuda försiktigt under omrörning tills den tjocknar lite.

Rör ner ost- och kesoröran och smaka av med timjan, salt och peppar. Värm ugnen till 225°. Skölj av och torka squashskivorna. Varva ostsås, squash, skinka och lasagneplattor i en ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsås och strö över den sparade rivna osten. Gratinera i ugn i ca 30 minuter. Servera med en god sallad.