Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
25 g | Smör | |
8 dl | Mellanmjölk | |
250 g | Lasagneplattor | |
200 g | Rökt Skinka | |
0,5 tsp | Muskot Malen | |
400 g | Squash | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
2 krm | Flingsalt | |
250 g | Cottage cheese Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Grevéost | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
Till servering | ||
70 g | Salladsmix |
Skiva squashen i mycket tunna skivor på längden, gärna med osthyvel eller mandolin. Lägg skivorna i ett durkslag, salta, blanda runt och låt stå i 20 minuter. Riv osten och ta undan 1 dl till gratineringen. Blanda resten med keso, muskot, salt och peppar i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget så att mjöl- och smörblandningen löser upp sig. Rör hela tiden. Låt såsen sakta koka upp och sjuda försiktigt under omrörning tills den tjocknar lite.
Rör ner ost- och kesoröran och smaka av med timjan, salt och peppar. Värm ugnen till 225°. Skölj av och torka squashskivorna. Varva ostsås, squash, skinka och lasagneplattor i en ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsås och strö över den sparade rivna osten. Gratinera i ugn i ca 30 minuter. Servera med en god sallad.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1