Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Vildkyckling | ||
2 tbsp | Vetemjöl | |
50 g | Smör | |
2 tbsp | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
1,5 tbsp | Kinesisk soja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsp | Flingsalt | |
2 tsp | Timjan - torkad | |
125 g | Färska champinjoner | |
2 dl | Vatten | |
2 tbsp | Gelé Svartvinbär | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
5 g | Enbär | |
Till servering | ||
100 g | Gelé Svartvinbär | |
240 g | Basmatiris | |
Snabbinlagd gurka | ||
270 g | Gurka | |
2 tbsp | Strösocker | |
1,5 dl | Vatten | |
2 tbsp | Ättika |
Skiva gurkan tunt med osthyvel. Lägg i en skål. Blanda ihop med vatten, ättika och strösocker. Rör tills sockret löst sig och låt sedan stå svalt fram till servering, gärna minst en timme.
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Hetta upp hälften av smöret i en panna. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor på inte alltför hög värme. Lägg dem åt sidan och torka ur pannan.
Skär champinjonerna i kvartar och stek i den torra pannan. När pannan tystnar, tillsätt resten av smöret och låt steka ytterligare några minuter. Salta och strö över vetemjölet. Rör om. Blanda i grädde, vatten, gelé, fond, enbär, timjan, soja och kycklingen. Låt koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med ris, gelé och den snabbinlagda gurkan.
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko