Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1,5 tbsp | Havssalt | |
1 tbsp | Honung | |
1,5 kg | Vetemjöl | |
75 g | Jäst Original Färsk | |
8 dl | Vatten |
Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.
Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk. Sätt ugnen på 275 grader.
Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter
Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader.
Gräddas totalt 50 minuter.
Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel