Skip to main content
Grektiskt lantbröd

Grektiskt lantbröd

2 hEasy
9,90 kr
2 portions 3,71 kr per portion
Ett enkelt sätt att baka sitt lantbröd

1,5 tbspHavssalt
1 tbspHonung
1,5 kgVetemjöl
75 gJäst Original Färsk
8 dlVatten
Instructions
1

Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.

2

Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.

3

Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.

4

Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.

5

Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.

6

Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.

7

Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk. Sätt ugnen på 275 grader.

8

Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter

9

Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader.

10

Gräddas totalt 50 minuter.

Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten