Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
2,5 dl | Vispgrädde | |
1,5 tbsp | Dijonsenap | |
Biffar | ||
1 pc. | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Ägg | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Dijonsenap | |
Grönsaker | ||
2 clove | Vitlök Färsk | |
10 g | Färsk timjan | |
3 pc. | Rödbetor Färsk | |
250 g | Morötter | |
700 g | Färskpotatis |
Tvätta potatisen och skala rödbetor och morötter. Skär allting i klyftor och lägg på en ugnsplåt. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och lägg tillsammans med rotfrukterna på plåten. Repa lite timjan och strö över. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 30- 40 min.
Blanda nötfärsen med finhackad gul lök, ägg, dijonsenap, salt, svartpeppar och finhackad timjan. Forma 4 st biffar.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör. Stek biffarna på medelvärme tills de har fått en fin stekyta. Ta ut rotfrukterna de sista 15 min och gör plats för biffarna, sätt in i ugnen igen.
Slå på grädde i stekpannan (diska inte ur den innan) och tillsätt dijonsenap. Vispa runt och smaka av med salt och peppar. Servera till biffar och rotfrukter.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1