Skip to main content
Kikärtsbiffar med citrongrillad fänkål

Kikärtsbiffar med citrongrillad fänkål

40 minEasy
351,95 kr
4 portions 32,09 kr per portion
Kikärtsbiffar med citrongrillad fänkål

Sås
200 gMatlagningsyoghurt Turkisk
Biffar
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Citron
800 gKikärtor
2 cloveVitlök Färsk
0,5 dlRågmjöl
1 krmSvartpeppar
1 tspSalt
1 pc.Ägg
0,5 pc.Gul lök
1 tbspGaram Masala
Ris
4 dlRis
Grönsaker
1 pc.Citron
1 krmSalt
1 pc.Fänkål Färsk
1 krmSvartpeppar
1 tspOlivolja
300 gMorötter
2 tbspFärsk timjan
1 tbspHonung
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på paketet.

2

Skölj kikärtorna under kallt vatten. Mixa kikärtorna tillsammans med lök, vitlöksklyftor, ägg, olja, citronsaft, salt, garam masala, rågmjöl och svartpeppar. Forma 10- 12 små biffar och lägg på en oljad plåt eller använd bakplåtspapper.

3

Skala morötterna och skär dem i sneda bitar på längden. Dela fänkålen i stora bitar och lägg alltsammans på plåten bland biffarna. Skär citronen i skivor och lägg över grönsakerna. Repa över timjan och ringla över honung och olja. Salta och peppra efter smak.

4

Sätt in biffar och grönsaker i ugnen ca 20 min.

5

Blanda yoghurt med salt och peppar och servera till biffar och grönsaker.