Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Biffar | ||
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Citron | |
800 g | Kikärtor | |
2 clove | Vitlök Färsk | |
0,5 dl | Rågmjöl | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Garam Masala | |
Ris | ||
4 dl | Ris | |
Grönsaker | ||
1 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsp | Olivolja | |
300 g | Morötter | |
2 tbsp | Färsk timjan | |
1 tbsp | Honung |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på paketet.
Skölj kikärtorna under kallt vatten. Mixa kikärtorna tillsammans med lök, vitlöksklyftor, ägg, olja, citronsaft, salt, garam masala, rågmjöl och svartpeppar. Forma 10- 12 små biffar och lägg på en oljad plåt eller använd bakplåtspapper.
Skala morötterna och skär dem i sneda bitar på längden. Dela fänkålen i stora bitar och lägg alltsammans på plåten bland biffarna. Skär citronen i skivor och lägg över grönsakerna. Repa över timjan och ringla över honung och olja. Salta och peppra efter smak.
Sätt in biffar och grönsaker i ugnen ca 20 min.
Blanda yoghurt med salt och peppar och servera till biffar och grönsaker.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel