Skip to main content
Gotländska saffranspannkakan

Gotländska saffranspannkakan

1 hEasy
155,40 kr
8 portions 8,35 kr per portion
Gotländska saffranspannkakan

1 LStandardmjölk
4 dlVatten
65 gSötmandel Naturell
1 dlStrösocker
2 dlGrötris
1 dlVetemjöl
0,5 tspSalt
0,5 gSaffran
2 pc.Ägg
Instructions
1

Koka gröt riset med vatten och salt i en kastrull ca 10 min under lock. Tillsätt mjölken och låt gröten svälla på svag värme under lock ca 45 min. Låt gröten svalna något. Hacka mandeln. Blanda gröten med ägg, vetemjöl, mandel, socker och saffran. Häll smeten i en väl smord ugnssäker form ca 22 cm i diameter. Grädda saffranspannkakan i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 30 min. Servera saffranspannkakan ljummen eller kall med lättvispad grädde och sylt.