Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 clove | Vitlök | |
2 krm | Kanel Malen | |
1 clove | Grönsaksbuljong | |
120 g | Belugalinser, (1,5 dl) | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Bakpotatis | |
1 tbsp | Flytande Smör | |
75 g | Herrgårdsost, (1,5 dl) | |
5 dl | Standardmjölk | |
2 tbsp | Olivolja | |
100 g | Fetaost | |
2 pc. | Aubergine | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
400 g | Finkrossade Tomater Chili | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Strösocker |
Auberginen: sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i cm tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med 2 msk olivolja och salta. Grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 10-15 minuter.
Belungalinser: Skölj linserna. Koka i 3 dl vatten tills de är mjuka. Ca 15 minuter. Häll av vattnet och ställ till sidan.
Béchamelsås: Blanda mjölken och vetemjölet i en panna. Lägg i en klick smör och låt koka upp under omrörning.
Smula fetaosten och lägg i när såsen tjocknat. Smaka av med lite socker och salt. Ställ till sidan.
Tomatsåsen: Finhacka löken. Hetta upp flytande smör i en stekpanna. Fräs lök ett par minuter.
Pressa ner vitlöken och fräs på låg värme ytterliggare några minuter.
Tillsätt tomatkrosset, kanel, buljongtärning och linserna. Låt puttra i ca 10 minuter.
Potatisen: Skala och skiva potatisen så tunt du kan. Lägg ihop Smöra och bröa en form.
Lägg tomatsås i botten. Varva aubergine, potatis och tomatsås.
Häll över béchamelsåsen och toppa med 1,5 dl lagrad riven Herrgårdsost. Ställ i ugnen 200 grader ca 40 minuter. Servera med haricots verts.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana