Skip to main content
Italiensk tomatsoppa

Italiensk tomatsoppa

45 minEasy
204,25 kr
4 portions 20,84 kr per portion
Monikas Matkasse v 37

2 cloveVitlök Vanlig
3 pc.Vanliga Tomater
0,4 pc.Formfranska
0,25 pc.Oregano - färsk
50 gParmesanost
1 000 gKrossade Tomater
1 krmSalt
6 tbspOlivolja
1 pc.Grönsaksbuljong
1 tspStrösocker
1 krmSvartpeppar
0,75 pc.Basilika - färsk
3 dlVatten
Instructions
1

Härlig och lättlagad.

Klyfta eller grovhacka tomaterna och lägg i en kastrull med tomatkross, vatten, buljong, socker, basilika, oregano och en tredjedel av olivoljan. Låt det hela koka upp och sjuda under lock i 30 minuter smaka sedan av med salt och peppar.

Stek eller rosta brödskivorna på båda sidor och resten av oljan, pressa över vitlöksklyftorna och dela brödet i bitar, 2x2 cm.

Tillsätt brödbitarna till soppan och låt sjuda ytterligare i fem minuter tills brödet "sugits upp"

Smaka av och servera men riven parmesanost.