Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 tbsp | Olivolja | |
2 tsp | Koriander - torkad | |
20 pc. | Körsbärstomater | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
80 g | Cheddarost | |
150 g | Citron, (1 st) | |
2 pc. | Aubergine | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsp | Spiskummin | |
1 pc. | Rödlök | |
2 krm | Salt | |
1 pc. | Grön Paprika | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
300 g | Kikärtor Kokta |
Sätt ugnen på 250 grader. Skär auberginerna i 1 cm tunna skivor. Lägg dem på en bakplåtpappersklädd plåt och pensla dem med 2 msk olja. Rosta högt upp i ugnen i ca 20 minuter till auberginen är gyllenbrun.
Persiljesallad Finhacka 1 kruka persilja, 1 rödlök och 1 grön paprika. Kvarta körsbärstomaterna. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinägern, skalet av 1 citron och 1 msk olivolja. Smaka av med salt. Hommos Lägg avsköljda kikärtor i en mixer. Tillsätt 2 vitlöksklyftor, 3 msk olja, 1 msk tahini (sesampasta), saften från ½ citron, 1- 2 msk vatten, 1 tsk spiskummin, 2 tsk koriander, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Mixa allt till en slät röra. Om det blir för torrt så tillsätt mer vatten. Grovriv osten. Värm upp 4 pizzatortillas i ugnen. Bred ut hommosen på tortillas, fördela ost och auberginer ovanpå. Lägg en hög med persiljesallad överst.
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko