Skip to main content
peruansk räksoppa
Hemmakock

peruansk räksoppa

5 minEasy
272,15 kr
4 portions 23,25 kr per portion
peruansk räksoppa

2 tbspRapsolja
2 dlGröna Ärtor Frysta
2 tspTorkad oregano
1 tspChilipulver Chipotle
1 tbspTomatpuré
4 tbspFiskfond
2 dlVispgrädde
125 gSalladslök
2 cloveVitlök
4 pc.Ägg
200 gRäkor Skalade
2 pc.Schalottenlök
Instructions
1

Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Skär salladslöken i tunna skivor. Fräs schalottenlöken i oljan i en stekpanna på svag värme ca 5 minuter, utan att den får färg. Tillsätt vitlök, chilipeppar och tomatpuré. Fräs ytterligare 1 minut. Häll på fisk- och skaldjursfonden. Koka upp och låt sjuda 15 minuter. Tillsätt grädde och oregano. Fortsätt koka ca 3 minuter. Tillsätt salladslök och ärter. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkor och pocherade eller löskokta ägg.