Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
2 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Lingonsylt | |
Päron | ||
2 pc. | Kanel Hel | |
2 pc. | Nejlikor | |
1 L | Rött vin | |
100 g | Strösocker | |
6 pc. | Päron Anjou | |
1 tbsp | Citron | |
2 pc. | Apelsin | |
2 krm | Svartpeppar Hel |
Dela citronen på mitten och pressa ur den i en liter kallt vatten i en skål. Tvätta apelsinerna och päronen noga och torka dem torra. Ta en 3 liters kastrull och häll i vinet, sockret och alla kryddorna. Skär skalet av apelsinerna, lägg dem i lagen och koka upp.
Skala päronen men behåll stjälken. Ta ur kärnhuset med hjälp av en tesked. Vrid skeden runt kärnhuset och dra ut det. Låt päronen ligga i citronvattnet för att de inte ska mörkna innan alla päronen är skalade och urkärnade. Lägg päronen i lagen och låt sjuda försöktigt ca 25 minuter beroende på hur mogna de är. Pröva med en sticka. Glider den lätt igenom är de klara.
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad med rinnande vatten tills päronen kallnat. Ta upp frukterna och lägg dem i en steriliserad glasburk på ca 5 liter. Häll på lagen. Låt dem marinera minst 12 timmar före serveringen.
Servera dem med lite av lagen och lättvispad grädde som blandats med lingonsylt.
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria