Skip to main content
Tonfisk och Pasta
Hemmakock

Tonfisk och Pasta

15 minEasy
346,75 kr
4 portions 16,67 kr per portion
Enkelt och gott.

2 tbspPersilja - färsk
1 tspSalt
4 tbspOlivolja
500 gLinguine
1 tbspKapris
300 gKörsbärstomater
1 pc.Rödlök
1 gFärsk tonfisk
1 pc.Vitlök
Instructions
1

Koka upp lättsaltat vatten och lägg i pastan när vattnet börjar koka.

Finhacka rödlöken och en vitlöksklyfta, dela tomaterna i halvor och öppna burkarna med tonfisk och låt oljan rinna av.

Värm 3 msk olivolja i en stor stekpanna, lägg i röd- och vitlök och låt dem fräsa tills de mjuknat. Tillsätt tomathalvorna, salt och peppar. Låt sedan såsen puttra i ca 5 minuter.

Blanda ner tonfisk, kapris, persilja och ytterligare 1 msk olivolja. Låt sedan såsen sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Häll av vattnet från pastan när den kokat färdigt och häll sedan tonfisk- och tomatsåsen över pastan.