Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 pc. | Fiskbuljong | |
1 krm | Vitpeppar | |
2 dl | Standardmjölk | |
900 g | Potatis Fast | |
1 dl | Vatten | |
4 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Smör | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
600 g | Koljafile | |
400 g | Gröna Ärtor Frysta |
Koka potatis.
Koka 4 ägg medelhårda.
Skär koljan i portionsbitar. Strö på salt.
Smält smör i en vid panna med höga kanter. Rör ned vetemjöl till en slät redning. Rör sedan ned mjölk, lite i taget. Vispa ner vatten och creme fraiche. Tillsätt fiskbuljong och vitpeppar. Koka upp. Såsen bör vara ganska tjock eftersom fisken avger en del vätska.
Lägg ner fisken i såsen. Sänk värmen och låt allt skjuda på svag värme i ca 6-8 min eller tills fisken är klar. Späd ev med lite mjölk till önskad konsistens och rör försiktigt.
Häll upp ärtor i en skål. Slå över hett vatten från vattenkokaren och häll av vattnet när ärtorna har tinat.
Skala äggen och grovhacka eller mosa med gaffel. Finhacka persilja. Strö ägg och persilja i pannan.
Servera direkt med kokt potatis med ärtor.
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts