Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 dl | Arborioris | |
1 pc. | Ruccolasallat | |
1 pc. | Gul lök | |
50 g | Parmesanost | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
5 dl | Svampbuljong | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Smör | |
2 pc. | Röd Paprika | |
3 dl | Grönsaksbuljong | |
250 g | Skogschampinjoner |
Finhacka löken. Fräs lök i oljan i en stor kastrull på medelstark värme under omrörning i ca 5 minuter. Salta.
Tillsätt riset och låt fräsa med ca 2 minuter. Häll på vinet och låt det koka in helt.
Tillsätt buljongen 2 dl i taget och rör om med jämna mellanrum. Fortsätt på samma sätt tills risotton har fått en krämig konsistens, men riset fortfarande har en liten hård kärna i mitten.
Rör ner riven parmesan i risotton. Salta och peppra efter smak. Tillbehör:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär paprikan i 4 delar och rensa ur. Lägg paprikabitarna på bakplåtspapper med skalet uppåt och grilla i ugnen tills skalet blivit svart. Ta ut och låt svalna.
Skrapa bort det brända skalet med en kniv. Skär paprikafiléerna i strimlor.
Rensa och dela skogschampinjonerna i grova bitar. Fräs champinjonerna i en het stekpanna tills vattnet gått ur, tillsätt därefter smöret och stek champinjonerna gyllenbruna.
Vänd ner strimlad paprika och stekta skogschampinjoner i risotton. Servera med ruccolasallat.
2 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1