Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttfärssås | ||
4 tsp | Paprikakrydda | |
500 g | Nötfärs | |
390 g | Passerade Tomater | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 tsp | Spiskummin | |
1 tsp | Chiliflakes | |
1 pc. | Gul lök | |
1 dl | Vatten | |
2 krm | Strösocker | |
3 tsp | Torkad oregano | |
1 tsp | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Majsris | ||
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Basmatiris | |
340 g | Majskorn | |
Tillbehör | ||
200 g | Tacochips | |
0,5 pc. | Gurka |
Majsris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chiliflakes, oregano, socker och salt i en liten skål.
Fräs färsen genomstekt i olja och tillsätt lök, vitlök och kryddblandningen. Fräs ytterligare i ca 2 min. Tillsätt passerade tomater och vatten och låt såsen puttra i ca 10 min.
Majsris: Sila av majsen. Fräs majsen i olja på hög värme så att majsen blir krispig. Krydda med salt. Blanda majsen med det kokta riset.
Tillbehör: Skölj och tärna gurkan och lägg i en skål. Häll upp nachochipsen i en skål.
Servera köttfärssåsen med krispigt majsris, nachochips och gurka.
Näringsvärde: 851 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 97 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko