Skip to main content
Falafel
Hemmakock

Falafel

40 minEasy
296,90 kr
4 portions 19,50 kr per portion
Falafel

Tillbehör
0,5 sliceFeferoni, (12 st)
4 pc.Pitabröd
100 gGröna oliver, (12 st)
Sallad
20 gPersilja - fryst, (1 dl)
2 cloveVitlök
0,5 tspStrösocker
100 gRödlök
200 gMorötter
100 gMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmÄppelcidervinäger
300 gVitkål
2 tbspOlivolja
1 pc.Ägg
2 dlKikärtor
3 cloveVitlök
1 tbspVetemjöl
0,5 tspBakpulver
2 tspSpiskummin
0,5 tspKoriander - torkad
1 tspHavssalt
50 gGul lök
1 dlPersilja - fryst
Instructions
1

Lägg kikärterna i blöt över natten. Skölj dem en gång och kör dem i en matberedare. Sätt ugnen på 225 grader.

2

Tillsätt persilja, lök, vitlök, ägg, vetemjöl, spiskummin samt koriander och kör till en smet. Smaka av med salt och ev mer spiskummin. Avsluta med bakpulver.

3

Forma 12-16 små bullar och lägg dem i en smord ugnsfast form. Ringla över lite olivolja.

4

Stek falaflarna i 225 grader i 15 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

5

Gör under tiden salladen. Lägg vitkålen i en skål.

6

Krama vitkålen med handen.

7

Blanda vitkål, lök, morötter, persilja, matlagningsyoghurt, vitlök, socker, äppelcidervinäger, salt och peppar.

8

Servera falaflarna varma i pitabröd tillsammans med sallad, oliver och feferoni.