Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ostsås | ||
2 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
50 g | Smör | |
8 dl | Standardmjölk | |
1 dl | Riven Ost | |
0,5 tsp | Salt | |
Färs och potatis | ||
500 g | Blandfärs | |
1 tsp | Grillkrydda | |
1 kg | Potatis Fast |
Skala och skiva potatisen tunnt.
Stek färsen och krydda den med grillkrydda eller annan valfri krydda och salta så att färsen får en ordentlig smak som du är nöjd med.
Varva potatisen och färsen i en stor smord ugnsform.
Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från platan och häll på mjölet under konstant omrörning. Se till att det inte blir mjölklumpar kvar. Häll på lite mjölk i taget under omrörning och ställ därefter kastrullen tillbaka på plattan.
Låt såsen koka upp under ständig omrörning, den bränns lätt. Låt koka tills den tjocknat.
Häll såsen över potatisen och färsen. Strö ev mer riven ost över.
Grädda i ugnen 200 grader, tills potatisen är mjuk, ca en timme. Ev behöver en metallfolie läggas över mot slutet om gratängen börjar bli för mörk.
Servera med en god sallad.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt